miercuri, 29 decembrie 2010

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Ingrediente:

Prajitura cu ness si bezea

Pentru blat:
6 oua
150g zahar tos
75g faina
25g miez de nuca macinat
10g cacao (1 lingura)

Pentru crema de ness:
250g margarina Rama la cub
200g zahar pudra
3 galbenusuri
2 lingurite de ness

Pentru bezea:
3 albusuri
120g zahar tos

Pentru ornat:
Ciocolata Milka cu lapte

Mod de preparare:
Incepem prin a pregati blatul prajiturii. Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le amestecam cu o spatula, pana se omogenizeaza.

Prajitura cu ness si bezea

Punem 6 albusuri intr-un catron incapator si incepem sa le batem cu mixerul, pana obtinem o spuma consistenta.

Prajitura cu ness si bezea

In spuma obtinuta adaugam 150g zahar tos si mixam din nou, pana se inglobeza bine de tot si spuna se intareste.

Prajitura cu ness si bezea

In spuma obtinuta adaugam cele 6 galbenusuri pe care le-am omogenizat  initial si amestecam cu o spatula, usor de jos in sus pana se  inglobeaza complet.

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

In compozitia obtinuta adaugam 75g faiana si amestecam din nou cu o spatula, usor de jos in sus pana se omogenizaza complet.

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Urmeaza sa adaugam si 25g miez de nuca macinat, amestecam din nou cu spatula usor pana se inglobeaza complet.

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Iar in final, adaugam 1 lingura cacao si amestecam din nou pana se inglobeaza complet.

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Luam o tava (a mea a avut dimensiunile de 24cm/38cm), o ungem cu ulei  sau unt si o tapetam cu faina, apoi turnam compozitia pentru blat,  nivelam egal si frumos, o introducem in cuptorul preincalzit si o lasam  la copt intre 20 si 30 minute, depinde de cuptor. Pentru a verifica daca  blatul este copt faceti testul cu scobitoarea. Dupa ce blatul este  copt, il scoatem pe un fund de lemn si il lasam la racit.

Prajitura cu ness si bezea

Acum trecem la prepararea cremei cu ness. Intr-un bol punem ness-ul,  adaugam 3 linguri de apa calda si amestecam cu o lingurita, pana se  dizolva.

Prajitura cu ness si bezea

Intr-un alt bol, punem 3 galbenusuri si le amestecam cu o spatula pana se omogenizeaza.

Prajitura cu ness si bezea

Intr-un castron mai incapator punem cubul de margarina, care trebuie  sa fie moale, la temperatura camerei, adaugam zaharul pudra si incepem  sa-l mixam, pana obtinem o compozitie omogena.

Prajitura cu ness si bezea

In compozitia de unt, adaugam cele 3 galbenusuri omogenizate mai inainte si mixam pana se inglobeaza complet.

Prajitura cu ness si bezea

Adaugam apoi si nessul dizolvat in prealabil si mixam din nou pana obtinem o crema omogena.

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Pentru bezea, punem 3 albusuri intr-un castron termorezistent, le mixam bine pana obtinem o spuma.

Prajitura cu ness si bezea

Adaugam in spuma obtinuta si zaharul tos, mixam din nou pana se inglobeaza complet.

Prajitura cu ness si bezea

Imediat, mutam castronul cu aceasta compozitie, pe baie de aburi, cu  fundul intr-o cratita cu apa care fierbe si mixam incontinu, pana  suprafata bezelei devine foarte lucioasa, intre 3-6 minute.

Prajitura cu ness si bezea

Dupa ce blatul si bezeaua s-au racit, putem incepe sa asamblam prajitura.
Punem blatul pe o tava, peste intindem intreaga cantitate de crema de ness si o nivelam frumos.

Prajitura cu ness si bezea

Peste crema de ness intindem bezeaua, uniform, cu o spatula.

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Peste bezea, radem din belsug ciocolata, pe razatoarea mica. De  preferat ar fi sa lasati prajitura sa se aseze pana a doua zi (insa se  poate servi si imediat).
Prajiturica de fata, este o bunatate, va recomand sa o incercati, nu  este deloc greu de facut, iar in final veti avea o satisfactie deplina  cand veti servi familia sau invitatii si vor fi incantati de rezultat.

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Ingrediente:

Prajitura desteapta

8 oua
250g margarina
225g faina
2 linguri apa
1 litru lapte caldut
2 pliculete de zahar vanilinat
300g zahar tos
Zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare:
Luam o cratita si punem cele 250g margarina la topit, dupa care o lasam la racit.

Prajitura desteapta

Albusurile le punem intr-un castron si le batem spuma cu mixerul.

Prajitura desteapta

Intr-un alt castron, mai incapator, punem galbenusurile, adaugam 300g  zahar tos, 2 pliculete zahar vanilinat, cele 2 linguri de apa si mixam  totul pana la omogenizare.

Prajitura desteapta

In compozitia obtinuta adaugam margarina topita si racita si mixam din nou pana la omogenizare.

Prajitura desteapta

In aceasta compozitie adaugam faina in ploaie si mixam pana se incorporeaza complet.

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Adaugam in compozitia rezultata laptele caldut si mixam bine.

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

In final, adaugam in compozitie albusurile batute spuma, amestecam  bine cu un tel pana sunt complet inglobate. Compozitia rezultata este  lichida, avand aspectul unei ciorbe, asa trebuie sa arate, in cuptor, in  timpul coacerii se vor alege singure blatul si crema.

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia  obtinuta in tava si o introducem in cuptorul preincalzit pentru 1 ora,  la foc mic spre mediu, atentie supravegheati prajitura pentru a nu se  arde. De preferat ar fi sa nu deschideti usa cuptorului in timpul  coacerii.

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Dupa ce prajiturica s-a copt o scoatem din cuptor, o lasam in tava la  racit, o pudram cu zahar si apoi o putem servi. Este extraordinara, va  recomand sa o incercati, se pregateste foarte rapid si este tare  gustoasa.

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta