miercuri, 29 decembrie 2010

Prajitura televizor



Pentru cele 2 blaturi de cacao avem nevoie de:

250 g faina
5 oua
120 g unt
120 g zahar
150 ml lapte
3 linguri cacao
1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie

Se  separa ouale,iar albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se  mixeaza cu untul,cacaoa apoi turnam alternativ laptele si faina.



Dupa ce am omogenizat se adauga albusurile batute spuma si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.



Compozitia se imparte in doua si se coc doua blaturi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.



Pentru blatul de pandispan avem nevoie de:

4 oua
4 linguri apa
8 linguri zahar
8 linguri faina
1 praf copt

Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma tare cu zaharul si apa,apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.



La sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Se coace intr-o tava de 25/35 cm,tapetata cu hartie de copt,30 minute.

Pentru crema avem nevoie de:

200 ml lapte
4 linguri faina
250 g unt
250 g zahar
arome,dupa preferita

Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert ,pana devine gros ca o budinca, dupa care se pune la racit.



Separat  se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata. Dupa ce amestecul de  faina si lapte s-a racit se mixeaza cu amestecul de unt si zahar si se  pune la rece.



In plus mai avem nevoie de:

200 g de gem de citrice pentru uns blaturile
100 ml sirop de zahar ars

Asamblarea:

Incepem cu unul din blaturile cu cacao,pe care repartizam jumatate din cantitatea de crema.



Blatul de pandispan il insiropam,il ungem cu gem pe ambele parti,apoi il punem deasupra blatului de cacao.



Repartizam uniform si cealalta jumatate din crema si acoperim cu blat de cacao insiropat.

Se da la frigider pentru cateva ore,apoi se portioneaza.



La cat a iesit de frumoasa,eu as boteza-o mai degraba "prajitura LCD" :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu